Üniversite Öncesi Program (Pre-College)

#3 Temmuz– 20 Ağustos 2023 (7 hafta)

Koç Üniversitesi, Üniversite Öncesi (Pre-College) Program’la lise öğrencilerinin lisans seviyesindeki dersleri almalarına fırsat tanıyor.

Program kapsamında lise öğrencileri, Koç Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından verilecek olan derslere üniversite öğrencileri ile aynı dönem ve aynı sınıflarda katılarak birlikte eğitim göreceklerdir.

“Pre-College” programı lise öğrencilerinin geleceğe dair kararlarını daha iyi şekillendirmelerini, yükseköğrenim tercihlerini daha bilinçli yapmalarını, üniversite ve kampüs yaşamını yakından tanımalarını sağlayacaktır.

Program İçerikleri

1

Başvuru Süreci

Başvuru süreci hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için tıklayınız.

3

Ücret & Ödeme Bilgileri

Ücret ve ödeme bilgileri hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayınız.

2

Ders İçerikleri

Üniversite Öncesi Program (Pre-College)​ kapsamında verilen ders içeriklerine ulaşmak için tıklayınız.

4

Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça sorulan sorularımızdan oluşan listeye ulaşmak için tıklayınız.

Program Tarihi & Detayları

3 Temmuz– 20 Ağustos 2023 (7 hafta)

  • 1 öğrenci en fazla 2 ders alabilir.
  • Tüm dersler Koç Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından verilecek ve kayıtlı üniversite öğrencilerimizle birlikte alınacaktır.
  • 2022 Yaz Dönemi’nde (Türkçe alan dersleri dışında) tüm dersler İngilizce verilecektir.
  • Başarıyla tamamlanan dersler öğrencinin Koç Üniversitesi’ne girmesi durumunda öğrenciye kredi muafiyeti sağlar*; öğrenciler mezuniyet şartlarını sağlamak için bu ders yerine başka bir seçmeli ders alabilir.
  • Ayrıca katılımcılar “Lise Yaz Okulu” ve “Lise İngilizce Kampı” öğrencileriyle birlikte ders dışı aktivitelere katılabilir.

* Not: Her bir ders için dönem sonu not ortalaması 4.00 üzerinden en az 2.00 olan öğrenciler derslerini başarıyla tamamlamış kabul edilir.