Kış kampı kapsamında verilecek olan Kimya dersleri kapsamında, öğrencilere seçilmiş temel kimya konularında lise müfredatının ötesinde üniversite seviyesinde daha geniş perspektifte bilgiler verilmesi amaçlanmaktadır. Bu doğrultuda kuantum yaklaşımı ile atom ve molekül yapısı, kimyasal bağlanma, iyonik katılar ve lise müfredatında yer almayan geçiş metalleri kimyası ve koordinasyon bileşikleri konuları anlatılacaktır. Kamp sonunda öğrencilerin anlatılacak kimya konularında var olan bilgilerini geliştirmesi/pekiştirme ve üniversite düzeyinde yeni konular öğrenmesi ve bilgiler edinmesi hedeflenmektedir.
Gerçekleştirdiği akademik çalışmaların ulusal/uluslararası bilime yapmış olduğu katkılardan ötürü Dr. Önder Metin çok sayıda bilimsel ödüle layık görülmüştür. Bu ödüller arasında; 2011 Yılında Serhat Özyar Yılın Genç Bilim İnsanı Ödülü; 2013 yılında ODTÜ Prof. Dr. Mustafa Parlar Vakfı “Araştırma Teşvik Ödülü, 2014 yılında TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı (GEBİP) ödülü, 2015 yılı FABED “Eser Tümen Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı” ödülü, 2017 yılında ise TÜBİTAK Teşvik ödülü ile birlikte Bilim Akademisi “Başarılı Genç Bilim İnsanı Programı (BAGEP)” ödülü ve Bilim Kahramanları Derneği “Yılın Genç Bilim İnsanı” ödülüne layık görülmüştür. Dr. Önder Metin Temmuz 2018’deTürkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asosiye üyesi seçildi. Ocak 2018’den bu yana ülkemizin Anorganik Kimya alanında Uluslararası Saf ve Uygulamalı Kimya Birliği (IUPAC) ulusal temsilcisi ve 2019 yılından itibaren Asya Kimya Birlikleri Federasyonu (FACS) yönetim kurulu üyesi ve seçilmiş Genel Sekreteri görevlerini yürütmektedir. Dr. Önder Metin, 2013 yılından bu yana TÜBİTAK tarafından yürütülen Ulusal/Uluslararası Kimya Olimpiyatı öğrencilerine Anorganik Kimya dersleri vermektedir.
Dr. Önder Metin, Koç Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü’nde araştırma ekibi ile birlikte geçiş metal nanopartiküllerinin kontrollü sentezi, iki boyutlu malzemeler, nanokatalizörler ile heterojen kataliz uygulamaları, fotokataliz, yeşil kimya çerçevesinde yeni katalitik organik sentez metotlarının geliştirilmesi, hidrojen depolama ve üretimi, elektrokataliz, yakıt pilleri ve şarj edilebilir lityum bataryaları kapsamında çalışmalarını sürdürmektedir.
Kış kampı kapsamında verilecek olan moleküler biyoloji ve genetik dersi, öğrencilere temel moleküler biyoloji bilgilerinin verilmesini amaçlamaktadır. Bu derste moleküler biyolojinin temelleri ve farklı çalışma alanları tanıtılacaktır. Her hafta işlenecek konular DNA, DNA replikasyonu, hücre biyolojisi ve hücre bölünmesi, kanser biyolojisi ve genetik mühendisliğini içerecektir.
Ders sonunda öğrenciler hücre biyolojisinin hastalıkların temelini anlamadaki önemi, farklı kanser tiplerinin temelleri ve tedavisi, genetik biliminin geçmişten günümüze önemi ve kök hücrenin doku tamiri ve kanser progresyonu ile olan ilişkisi bilgilerine sahip olacaklardır.
Öğrenciler DNA, DNA Replikasyonu, Protein Sentezinin Kontrolü, Gen İfadesi, Hücre bölünmesi, Mendel Genetiği ve Genetik Mühendisliği hakkında fikir sahibi olacaklardır.
Türkiye’ye döndükten sonra ODTÜ Biyoloji bölümüne katıldı.
2003 yılında Koç Üniversitesi’ne katıldı, 17 yıl Öğrenci Dekanlığı yaptı.
Şu anda aktif olarak öğretim görevi yapmaktadır.