Başvuru Süreci​ ​

Koç Üniversitesi 2024 Kış Kampı programına 9., 10., 11. veya 12. sınıfta olan ve İngilizce dilinde gerçekleşecek kamplar için dil yeterliliği şartlarını sağlayan (CEFR B2 ve üzeri) tüm lise öğrencileri başvurabilir.

Gerekli Belgeler

Başvurunun tamamlanması için, başvuru sistemimizdeki evrak yükleme alanına aşağıdaki belgelerin tamamı renkli PDF veya JPEG olarak yüklenmelidir:

1. Öğrencinin okulundan talep edeceği, lise boyunca aldığı tüm dersleri kredi ve notlarıyla birlikte gösteren, mühürlü ve onaylı resmi not dökümü (transkript).
  2. İngilizce dilinde gerçekleşecek kamplar için, İngilizce yeterliliği belgeleyen sınav sonucu.

Kabul edilen belgeler:

• TOEFL/TOEFL Junior
  • IELTS
  • PTE
  • Cambridge tests: FCE, CAE, CPE
  • PLEP Test

Önemli Not: İngilizce sınav sonuçları 2 yıldan eski olmamalıdır.

Başvuru formunu doldururken öğrencinin neden programa katılmak istediğini anlatan kısa yazı (Türkçe ya da İngilizce olabilir) istenecektir. İlgili alanı öğrencinin kendisinin doldurması gerekmektedir.

Adayda, aşağıda belirtilen belgeler ya da İngilizce seviyesini belirten başka bir belge bulunmuyorsa, izlenecek adımlar:

Güncel İngilizce belgesi bulunmayan adaylar, okuldaki İngilizce öğretmeninden güncel dil seviyesiyle ilgili bilgiler içeren kısa bir referans yazısı isteyebilirler.

Alacakları referans yazısında, öğrencinin güncel dil seviyesinin CEFR skalasındaki (A1, A2, B1, B2, C1 veya C2) karşılığı ya da (eğer CEFR skalası kullanılmıyorsa) “Beginner, Elementary, Intermediate, Upper-Intermediate, Advanced” seviyeleri arasındaki karşılığı yer almalıdır.

Ayrıca bu karşılıkların “Okuma, Yazma, Dinleme, Konuşma” alt bölümlerine göre detayları belirtilmelidir.

Örnek referans yazısı için tıklayınız.

Başvuru Tarihleri ve Başvuru Formu

Lise Kış Kampı 2024 (Online)

Lütfen başvurunuzu başlatmadan önce program şartlarını ve gerekli belgeleri inceleyiniz. (Program son başvuru tarihi yoğun talep nedeniyle 12 Ocak olarak güncellenmiştir!)​

7 Kasım 2023– 5 Ocak 2024 arasında yapılan başvurular (tüm evraklar eksiksiz olmak koşulu ile) değerlendirmeye alınacaktır.

Önemli Not: Program kontenjanları belirtilen tarih aralığından daha kısa sürede dolabilir. Başvurularda tarih sırasına göre öncelik hakkı tanınmaktadır.

Başvurularımız 1 Nisan’da açılacaktır.

Kurallar ve Sorumluluklar

Programa katılan tüm öğrenciler, seçtikleri ders veya derslerin işleniş sürecindeki ödev, sınav ve değerlendirmelerden sorumludur.
Derslere devam mecburiyeti vardır. Ders değerlendirmeleri öğretim üyesinin belirlediği şartlara bağlı olarak yapılmaktadır.

Programa katılan tüm öğrenciler Üniversitemiz ve YÖK tarafından belirlenen kural ve yönetmeliklere tabidir. İlgili linkler için tıklayınız.

Ayrıca tüm öğrenciler ve aileleri, program başlamadan önce “Davranış Kuralları Beyannamesi” imzalayacak; belgelerde belirtilen kurallardan programın ilk gününden son gününe kadar sorumlu olacaktır.